Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 9 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Drakan Spyder: scheurijzer uit Californië

Sector111 uit Californië verkoopt sinds 2004 lichtgewicht sportwagens van Lotus, Ariel en BAC. Het bedrijf had echter al jaren de wens om zelf een auto te ontwikkelen. En zie hier het resultaat: de Drakan Spyder is geboren.

De Amerikaanse onderneming heeft de Drakan ontwikkeld in samenwerking met Palatov Motorsport en Zukun Plan. De kenner zal direct zien dat de tweezitter een doorontwikkeling is van de Palatov D2. Volgens de makers is het een serieuze concurrent voor de Ariel Atom. De specificaties liegen er in ieder geval niet om.

“Aantrekkelijke combinatie: 900 kilogram + V8”

De Drakan heeft een 6,2 liter LS3 V8-motor van General Motors met 430 pk gekoppeld aan een zestrap transaxle transmissie van Porsche. Met een wagengewicht van ongeveer 900 kilogram sprint het apparaat in iets meer dan 3,2 tellen naar 100 km/h en haalt de Drakan Spyder een topsnelheid van 265 km/h. Het scheurijzer wordt gebouwd op een buizenframe van Palatov in combinatie met lichtgewicht composieten bodypanelen.

Dit jaar rollen er maar tien exemplaren uit de productiehal in Temecula, waarvan negen stuks al vergeven zijn. De koper krijgt voor 80.000 dollar een rollend chassis. Een startklaar exemplaar kost minimaal 100.000 dollar. Jay Leno kreeg de Drakan Spyder al op visite en er erg over te spreken. Bekijk zijn video hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.