Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit is hoe extreem duur de krachtigste Mercedes S-Klasse is

Mercedes trok vorig jaar december het doek van de krachtigste S-Klasse. Het merk laat nu ook de prijs van de AMG S 63 E Performance weten. Zoals verwacht is het model niet goedkoop.

De S-Klasse van Mercedes is de absolute top van het merk als het om luxe gaat – mits je Maybach ziet als losstaand merk. Het prijskaartje is dan ook flink.

Dit kost de krachtigste Mercedes-Benz S-Klasse

De krachtigste Mercedes S-Klasse kost in Duitsland 208.392,30 euro. Deze prijs is inclusief de 19 procent btw die je in Duitsland betaalt. Wat de bolide in Nederland kost, is nog niet bekend.

Mercedes S-Klasse, Mercedes-AMG S 63 E Performance, duur, prijs, krachtigste
Het nieuwe model in de fabriek. (Afbeelding: Mercedes-Benz)

Maar wat krijg je voor dat geld? Naast alle luxe krijg je extreem veel vermogen. De Mercedes-AMG S 63 E Performance heeft een 4,0-liter V8 onder de motorkap die samen met een 190 pk elektromotor op de achteras (met tweetraps transmissie) goed is voor 802 pk en 1430 Nm aan koppel. De dikke achtcilinder stuurt zijn vermogen naar een negentraps automaat met dubbele koppeling.

Dure opties

Ondanks zijn gewicht van 2.600 kilogram sprint de kolos van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,3 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur. Kies van je het AMG Driver’s Package, met een prijskaartje van 2,261 euro, dan kan je tot 290 kilometer per uur over de weg zoeven.

Wil je ook extreem snel remmen? Dan moet je kiezen voor keramische remmen. Dat maakt je Mercedes S-Klasse nog een stukje duurder: 8.925 euro. Dure opties zijn verder de 21 inch wielen (3,8 mille), carbon pakket (5,8 mille) en een panoramisch dak van bijna 2.000 euro.

Volkswagen ID.7: Is dit het elektrische alternatief voor de Passat?

Mercedes start met de uitlevering van de krachtigste S-Klasse ooit in mei 2023. Althans, voor Duitsland. De luxebolide zal niet veel later hier op de markt verschijnen. De Nederlandse prijs wordt later bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.