Autovisie
Autovisie Nieuws 30 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is het interieur van de Skoda Scala

Op het uiterlijk van de Skoda Scala moeten we nog een week wachten, maar Skoda gunt ons wel een kijkje in het interieur van de nieuwe hatchback.

Scherm op ooghoogte

De Skoda Scala beleeft op 6 december zijn wereldpremière in Tel Aviv, maar de fabrikant geeft nu al foto’s van het interieur vrij. Het is goed om te zien dat de Scala veel designelementen van de Vision RS conceptauto meekrijgt. Het nieuwe model krijgt ook een heuse primeur: het is namelijk de eerste keer dat Skoda een hoog geplaatst ‘zwevend’ display toepast in een auto. Een designelement dat je veel ziet in nieuwe modellen. Het grote scherm zit op ooghoogte waardoor je je ogen niet van de weg hoeft te halen. Met een diameter van 9,2-inch is het gelijk het grootste scherm in zijn klasse.

Skoda Scala interieur foto 2

Makkelijke bediening

Om de bediening van het touchscreen wat makkelijker te maken, heeft Skoda een soort vensterbankje gecreëerd waarop je pols kan rusten. Erg handig tijdens het rijden over verkeersdrempels of hobbelige wegen. Dan schiet je vinger schiet niet wezenloos over het scherm, waardoor je net de verkeerde functie opent.

Skoda Scala interieur foto 5

Conventionele schakelaars

Net alles bedien je via het zwevende touchscreen. De bediening van de ventilatie en de airconditioning zit onderin de middenconsole. Het afstemmen doe je met conventionele schakelaars. Op deze plek, vlak achter de versnellingspook, vinden we ook de schakelaars voor het start/stopsysteem, de rijmodi en de parkeerassistent.

Skoda Scala interieur foto 4

Betere afwerking

Skoda stak veel tijd in de afwerking van het interieur. De bekleding van het dashboard en de portieren voelt volgens de fabrikant nu een stuk zachter aan. Het harde kunststof, dat we kennen uit de voorganger van de Scala – de Rapid Spaceback – is dus verleden tijd. Het interieur oogt, volgens Skoda, ook ruimer door de vorm van de ventilatieroosters op het dashboard. Die lopen door in de portieren waardoor het dashboard en de portierbekleding meer één geheel vormen.

Skoda Scala interieur foto 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.