Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 14 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is de schattigste en milieuvriendelijkste Land Rover Defender ooit

Twee termen die je bij een rauwdouwer als een Land Rover Defender niet bedenkt zijn schattig en milieuvriendelijk. Toch ziet u er hier één.

De oude Land Rover Defender, een Series I of II is inmiddels een begeerlijke klassieker. Het is tegelijk ook een vierwieler die, mits je hem in goede staat aantreft, al flink aan de prijs is. Daarbij komt ook nog eens dat een oude Defender zo betrouwbaar kan zijn als een Brit die Brexit wil, dus een dergelijke auto rijdend houden wil nog wel eens kostbaar zijn. Maar het kan ook anders. Deze Land Rover Defender is namelijk vorig jaar helemaal gerestaureerd en wordt aangedreven door twee elektromotoren. Daardoor is hij enorm goedkoop in onderhoud. Er zit alleen wel een nadeel aan: u past er waarschijnlijk niet in. We hebben het hier namelijk over een kinderkarretje.

Elektrische motoren

Deze Defender staat nu te koop op H&H en begon zijn leven als Toylander bouwpakket. Hij werd in 2012 in elkaar voor het eerst in elkaar gezet en is vorig jaar volledig herbouwd en opnieuw gespoten in typische Land Rover kleuren. De caravan die hij achter zich aantrekt, is in 2018 gebouwd, maar is nog ongebruikt.

Ook leuk is dat de auto op eigen kracht kan rijden. Hij heeft twee 24-volt elektromotoren waarmee hij een topsnelheid van ongeveer 8 kilometer per uur kan halen, zowel voor als achteruit. Ook leveren de motoren genoeg vermogen om vooruit te komen met twee passagiers en een caravan erachter. Parkeren op een helling is ook geen probleem, want de bouwer installeerde een werkende handrem.

Toylander

Nu is deze Toylander natuurlijk erg leuk om te zien, maar ook wat lastig om aan te komen aangezien hij niet in Nederland te koop is. Het autootje staat namelijk in Engeland. Daarnaast hebben we geen idee wat hij moet gaan kosten, want de veilig loopt nog en er is geen richtprijs gegeven. Gelukkig is er ook een alternatief. De Toylander is namelijk van origine een houten autootje dat u zelf kunt maken. De fabrikant verkoopt een handleiding voor handige personen voor nog geen 50 Britse ponden. Niet zo handig? Dan zijn er andere opties waaronder een volledig bouwpakket dat alleen nog in elkaar geschroefd hoeft te worden. Dit kost dan wel gelijk bijna € 1.800. Echt twee linkerhanden? Dan kan het nog makkelijker met de Toylander 2 Ready to Drive. Dit is een kant en klare variant van de auto en deze kost maar liefst €4.735. Al is dat nog steeds een stuk goedkoper dan de kindvriendelijke versie van de Bugatti Type 35 van € 30.000 die dat merk maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.