Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de minst indrukwekkende Land Rover Defender ooit!

Een Land Rover Defender is stoer, groot en sterk. Maar dat blijkt niet meer voor alle modellen op te gaan, dat kun je zien in Japan. In het land van de rijzende zon kun je namelijk deze Dafunder tegenkomen.

De Dafunder is een project van Japanse tuner ESB Style. Ze staan bekend om hun opvallende bodykits.

Van Honda N-Van naar Land Rover Defender

Ditmaal was de Land Rover Defender aan de beurt. Je hebt het al gezien natuurlijk, dit is in de basis geen Defender maar een Honda N-Van. Een auto die in Europa niet geleverd wordt, maar in Japan erg aantrekkelijk is.

Niet door zijn bijzondere design of goede prestaties. Nee, de auto is in Japan financieel erg aantrekkelijk. Het is namelijk een Kei Car, ook als Land Rover Defender.

En wéér een speciale editie van de Land Rover Defender Works V8

Hoewel de Dafunder niet echt het Land Rover Defender gevoel geeft, lijkt de nieuwe voorkant door zijn grille, luchtinlaten en koplampen wel degelijk een beetje op de Engelsman. Om de auto toch een beetje stoer te maken schroefde ESB Style 14 inch stalen wielen met kleine offroad-banden onder de Honda.

Geen motorische aanpassingen

Op de achterkant vind je nog het Honda-embleem, maar onder de motorkap is zelfs helemaal niets veranderd. Je raadt het al: geen grote motor maar een bescheiden driecilinder met 660 cc aan slagvolume en 64 pk (47 kW) aan vermogen.

Dit kost de Land Rover Defender Kei Car

Er is niet één prijs voor de bodykit, je kan alle onderdelen los bestellen. Het front kost 70.000 Japanse Yen (487,92 euro) en de achterbumper 30.000 Japanse Yen (209,11 euro). De stalen 14 inch velgen hebben een prijskaartje van 12.000 Japanse Yen (83,64 euro). De stoelhoezen kosten 50.000 Japanse Yen (348,51 euro), de achterlichtafdekking 25.000 Japanse Yen (174,26) en de liftkit heeft een prijskaartje van 38.000 Japanse Yen (264,87 euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.