Autovisie
Autovisie Nieuws 2 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Deze Volvo 544 Duett P210 is ‘the king of cool’

Wij Nederlanders zijn er dol op, de praktische stationcars van Volvo. Het is dan ook deze carrosserievariant waar de meesten het Zweedse merk mee associëren. Op basis van de Volvo PV 444, beter bekend als de “Katterug” ontwikkelden de Zweden de Duett, het begin van een lange reeks praktische pakezels.

Overigens beschikte de Duett over een separaat chassis terwijl de Katterug een zelfdragend chassis had. Het model is geproduceerd van 1953 tot 1969 en had zijn naam te danken aan de veelzijdigheid. De Duett kon namelijk zowel voor vrije tijd als beroepsmatig gebruikt worden, in die tijd geen vanzelfsprekendheid. Feitelijk was het een tweezitter zonder achterbank en een grote laadruimte, ruimte voor extra passagiers was echter makkelijk te creëren door het toevoegen van een achterbank. De varianten die Volvo in de prijslijst had staan waren een bestelauto, bestelauto met ramen en een ambulance.

De grootste wijzigingen dienden zich aan in 1960 toen de P210 uit kwam, deze onderscheidde zich door een voorruit uit één geheel in plaats van een gedeelde ruit. Het laatste exemplaar dat van de band rolde werd opgenomen in de collectie van het Volvo Museum in Gotenborg.

simon_iphone_6_2014_073

Deze Volvo 544 Duetto P210 uit 1967 is een bekende in de wereldwijde Volvo scene en wordt nu te koop aangeboden in Australië. De auto is volgens de verkoper gerestaureerd door Garland Culpepper in Maryland (USA) en wordt beschouwd als één van de beste exemplaren ter wereld. De 2 liter B20 motor zou een beetje gekieteld zijn, o.a. door brandstofinjectie toe te passen waardoor deze comfortabel zou cruisen bij 120 km/u en meer, bovendien zou deze in staat zijn verrassende sprintjes te trekken.

Het interieur trekt de aandacht met de houten panelen en de fraaie afwerking. Daarnaast zou de Volvo in een perfecte technische staat verkeren, logisch omdat zo’n beetje alles is vernieuwd of gerestaureerd is. Wij kunnen ons voorstellen dat het rijden in deze auto voor een grote glimlach zorgt, zowel bij de bestuurder als voorbijgangers. Voor ruim € 23.000 is deze coole Zweed de jouwe.

Deel je hieronder je mening over deze Volvo. Via THECOOLCARS.nl, de plek voor het delen van advertenties van oldtimers, youngtimers en klassiekers van de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.