Remco Slump
Remco Slump Nieuws 25 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze nieuwe Honda hoort in een reboot van Bassie & Adriaan

Maak hem donkerrood, trek een gele stippellijn over de flanken en geef de koplampen wimpers. Dan kan deze nieuwe Honda Prelude zo in een moderne reboot van Bassie & Adriaan.

We hebben de typeaanduiding Prelude altijd vreemd  gevonden. Want waarom noem je een auto ‘inleiding’ of ‘voorspel’? Omdat ze in Japan de nuances van de Engelse taal niet altijd begrijpen, waarschijnlijk.

Vijf generaties Honda Prelude

Er zijn vijf generaties geweest van de Honda Prelude, beginnend in 1978. Allemaal zijn ze ook in Nederland verkocht. De laatste Prelude – die met die vierkantige koplampen – verdween in 2001 van de markt.

Productierijpe coupé

Op de autoshow van Tokio, die nu aan de gang is, laat Honda een nieuwe Prelude zien. Het model is wederom een tweedeurs coupé en oogt hartstikke productierijp.

De ontwerpers hebben er een sierlijke tweedeurs van gemaakt, met gek genoeg duidelijk een paar Toyota-elementen. De vleugels onder de koplampen kennen we van de nieuwe Prius.

Kan zomaar in productie gaan

Honda heeft nog vrijwel niks bekendgemaakt over de Prelude. Dat-ie volledig elektrisch is, staat buiten kijf, maar meer weten we niet. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat de auto een mock-up is, zonder interieur.

Hitjes van toen: coupés uit de nineties

Gaat de nieuwe Prelude in productie? Dat zou best eens kunnen. Volgens topman Toshihiro Mibe is de concept car “the prelude for our future model”. Dus we gaan hem zeker terugzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.