Autovisie
Autovisie Nieuws 26 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

De prachtige vormen van de Aston Martin DB7 Vantage

Als er één ontwerper een gouden pennetje heeft, is het de Brit Ian Callum wel. Hij tekende bij Jaguar schoonheden als de F-Type en C-X75 en zette eind jaren negentig Aston Martin weer op de kaart met fabelachtige vierwielers als de Vanquish, DB9 en deze DB7 Vantage.

“Vantage… dat woord heeft gestaan op enkele van de mooiste auto’s uit de geschiedenis”, schreef Autovisie in 1999. “Stuk voor stuk machtige pk-beulen, stuk voor stuk intimiderende machines. Soms van een verpletterende schoonheid, zoals de DB4 GT Vantage Zagato, waarvan er slechts negentien gebouwd zijn en waarvoor fortuinen betaald worden. De naam Vantage is niet gedevalueerd. Weet dat, als Aston Martin hem gebruikt, we spreken over een serieus snelle automobiel.”

Zoals de DB7 Vantage, de allereerste Aston ooit met een V12 onder zijn gebeeldhouwde bodywork. “De prachtige vormen [van de DB7], getekend door Ian Callum, zijn onaangetast gebleven. Geen sneeuwschuivers van spoilers, geen gapende koelopeningen. Wel enkele subtiele wijzigingen, zoals vettere dorpels, mistlampen en clignoteurs die samen in twee armaturen zijn ondergebracht, horizontale tralies in de grille en bredere en lagere banden achter.”

“De uitlaatbuizen onder de auto vullen zich met een diepe bariton. Vol, diep, welluidend, imponerend.”

En natuurlijk het magische woord Vantage op de achtersteven, waarmee Aston Martin aanduidt dat er geen geblazen zescilinder in het vooronder schuilt, maar een dikke V12. “Hij levert een rijke 420 pk (méér dan een 360 Modena, 3200 GT of 911 GT3) en is goed voor een minstens zo royaal koppel van 542 Nm. En hij ziet er geweldig uit, zoals hij met zijn strak symmetrische aanzuigbuizen onder de motorkap ligt.”

Voor het starten ervan is het niet genoeg om alleen de sleutel om te draaien. Er moet ook een rode knop worden ingedrukt. “Je hoort een wat metalige starter en dan vullen de uitlaatbuizen onder de auto zich met een diepe bariton. Vol, diep, welluidend, imponerend. Doet enigszins aan een Corvette denken, maar dan minder brutaal. Even met het gaspedaal spelen. Het geluid wordt alleen maar beter. […] Voldoende stevig om de oprijlaan achter de Aston vrij van herfstbladeren te blazen.”

Klik hier om het originele artikel te bekijken

Rij-indruk Aston Martin DB7 Vantage, Autovisie 24, 1999

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.