Remco Slump
Remco Slump Nieuws 26 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

De Opel Grandland GSe is sneller dan een Lamborghini

Niks aan gelogen, die kop. Alleen moeten we er wel een nuancering bij plaatsen. De Opel Grandland GSe is sneller dan de Lamborghini Urraco uit de jaren zeventig.

En dat betekent dat je in de sportieve Grandland de meeste stoplichtsprintjes wel wint. De GSe zoeft in 6,1 seconden naar 100 km/h en raast door naar een topsnelheid van 235 km/h.

Opel Grandland GSe is een 300 pk sterke plug-in hybride

Hij is een plug-in hybride. Zijn 1,6-liter viercilinder turbomotor wordt aangevuld met twee elektromotoren (eentje vóór en eentje achter) en heeft een totaalvermogen van 300 pk. In theorie, en als je onmenselijk je best doet, zou je een verbruik van 1 op 77 moeten kunnen halen.

Opel Grandland
(Afbeelding: Opel)

De Opel Grandland GSe heeft meer vermogen dan de in september gelanceerde Astra GSe, die simpelweg de aandrijflijn van de Peugeot 308 GT Hybrid 225 heeft. Op termijn komen er veel meer GSe-modellen, zegt Opel.

Nieuw sportlabel van Opel met links naar het verleden

Want GSe is het nieuwe sportlabel van het Duitse volumemerk. De marketeers hebben in het verleden van Opel naar een aanknopingspunt gezocht én dat hebben ze gevonden: de Commodore GS/E en Monza GSE uit de jaren zeventig en tachtig.

Opel Grandland
(Afbeelding: Opel)

Aangepaste wielophanging met speciale Koni FSD-dempers

Om de Grandland GSe meer te maken dan alleen een SUV met veel vermogen, heeft Opel ook de wielophanging aangepast, met stevigere veren en speciale Koni FSD-dempers. Verder is de stuurinrichting iets directer afgesteld.

Lichtmetalen wielen geleend van Opel Manta GSe-concept

De Opel Grandland GSe herken je aan zijn 19-inch lichtmetalen wielen (geleend van de Manta GSe-concept) en zijn GSe-badge. Optioneel is de zwarte motorkap. In het interieur voegt Opel sportstoelen met alcantara-bekleding toe.

Opel Grandland
(Afbeelding: Opel)
Opel Grandland
(Afbeelding: Opel)
Opel Grandland
(Afbeelding: Opel)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.