Remco Slump
Remco Slump Nieuws 10 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Porsche 911 Dakar kan iets volkomen nutteloos

Het zingt al langer rond: er komt een Porsche 911 met offroadcapaciteiten. Het model gaat geen Safari heten, zoals we eerst dachten, maar Dakar, naar de overwinning van de 911 in de Parijs-Dakar-rally van 1984.

Wat bedoelen we met de kop boven dit verhaal? Nou, zoals je op de foto’s bij dit verhaal kunt zien, is de nieuwe Porsche 911 Dakar in de woestijn getest, op gravel en in de sneeuw. Volgens Porsche heeft de auto al die beproevingen met vlag en wimpel doorstaan. Dat is leuk om te horen, maar ook volslagen nutteloos.

Met een Porsche 911 van de gebaande paden af?

Wacht, laten we dat nuanceren. Als je een stoere offroader op de markt brengt, moet je zeker weten dat hij niet met z’n staart tussen de benen wegloopt als hij een steen tegenkomt. Er zijn immers genoeg mensen die hun Land Rover Defender of Mercedes G-Klasse als ruige werkpaarden gebruiken. Maar een Porsche 911?

Straks kan ook jij deze speciale offroad Porsche 911 kopen

Vrijwel geen Porsche-klant zal het proberen

Rallylegende Walter Röhrl heeft de 911 Dakar aan de tand gevoeld in Arjeplog, Zweden, waar bijna alle fabrikanten komen om hun wintertesten te doen. “De auto is buitengewoon leuk om in te rijden”, zei Röhrl na een sessie op een bevroren meer. “Er is geen Porsche-klant die zal geloven wat deze auto allemaal kan.”

Porsche 911 Dakar
(Afbeelding: Porsche)

Die vaststelling van de oud-coureur zouden wij willen aanvullen met: er is geen Porsche-klant die ooit zal uitproberen wat de auto allemaal kan. Het overgrote deel van de SUV’s (wat zal het in Europa zijn: 95 procent?) verlaat nooit de gebaande paden. En dat zal bij de Porsche 911 Dakar niet anders zijn.

Nutteloos of niet, de 911 Dakar is zó gaaf

Dat gezegd hebbende: als wij op 31 december het winnende lot in de Staatsloterij blijken te hebben, dan sprinten wij gelijk naar de Porsche-dealer om een Dakar te bestellen. Want zeg nou zelf: nutteloos of niet, een hoger op de wielen staande 911 met 4WD en een setje terreinbanden is toch onweerstaanbaar?

Porsche 911 Dakar
(Afbeelding: Porsche)
Porsche 911 Dakar
(Afbeelding: Porsche)
Porsche 911 Dakar
(Afbeelding: Porsche)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.