Remco Slump
Remco Slump Nieuws 17 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Lamborghini Aventador is een beetje … euhm … saai

We zitten in een regenjas achter onze laptop, want we verwachten dat er een hele lading pek en veren onze kant op komt. Want een Italiaanse vechtstier noem je niet saai. Basta! En natuurlijk is de nieuwe Lamborghini Aventador niet slaapverwekkend. Maar het uiterlijk is wel érg evolutionair.

De Lamborghini Aventador heeft een lang leven gehad. Hij bleef maar liefst elf jaar lang op de markt. Zijn vervanger staat in de startblokken, nog steeds met een atmosferische V12. Nieuw is dat het blok hybride-ondersteuning krijgt.

Lamborghini Aventador-opvolger met ruim 800 pk

Naar verluidt komt het vermogen van de nieuwe aandrijflijn uit op flink meer dan 800 pk. De laatste versie van de Aventador, de Ultimae, kwam tot 780 pk. De allereerste variant van de Aventador, de LP 700-4 had ‘slechts’ 700 pk.

Lamborghini Aventador

Lamborghini moet aan de hybridetechniek omdat zijn turboloze V12 anders niet meer aan de emissie-eisen voldoet. Veel fabrikanten nemen afscheid van grote motoren, zoals acht-, tien- of twaalfcilinders, voor Lamborghini blijft het een unique selling point.

De naam van de nieuwe Aventador is nog niet bekend

We hebben de opvolger van de Aventador al diverse keren zwaar gecamoufleerd zien rijden. Wat de naam wordt van het model is nog niet bekend, maar het wordt geen Aventador, in ieder geval.

Deze Lamborghini Countach mag je rijden zónder rijbewijs!

Hooggeplaatste uitlaat en hoekige lijnen en driehoeken

Op de spionagefoto’s zagen we al dat de nieuwe Italiaanse supersportwagen een hooggeplaatste uitlaat krijgt. Eentje die vlak boven de kentekenhouder zit.

Lamborghini Aventador

Op deze patenttekeningen kunnen we het uiterlijk van de Aventador-opvolger veel duidelijker zien. En dat brengt geen verrassingen. Lamborghini houdt vast aan zijn hoekige designtaal met veel scherpe lijnen en driehoeken.

Elementen van Lamborghini Centenario en Sián

Er zijn duidelijke elementen van de Centenario en Sián te zien, zoals de enorme diffuser aan de achterkant en de lichtunits voorop. Boven de twee zeshoekige uitlaatpijpen zit een forse actieve achterspoiler.

De Lamborghini Huracán Sterrato creëert zijn eigen woestijn

De bijgaande tekeningen komen uit de database van de World Intellectual Property Organization, dus dit is het definitieve design van de aankomende hypercar van Lamborghini, dat veel overeenkomsten heeft met dat van de Aventador.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.