Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

‘De BMW Z3 M Coupé is een compromisloos ontwerp’

De BMW Z3 M Coupé is een clownschoen die flinke trappen kan uitdelen. Het model is een splijtzwam; je vindt het ontwerp helemaal niks, of je vindt het geweldig. Is de coupé nu mooi of niet, vroegen we ons in 1998 af. We hielden het op: hij is extreem!

BMW Z3 M Coupé

“Bekijk hem goed en zeg wat je ziet”, schreven we. “Is de nieuwe BMW Z3 Coupé nu écht een coupé? Of is het meer een halve combi? Een tweepersoons sport-estate, in de trant van een Reliant Scimitar of een Volvo 480ES (of beter nog: een 1800ES!) waarvan een deel van de achterzijde lijkt weggelaten?”

Waar de Z3 Coupé ook aan doet denken, de M-variant is in ieder geval lekker dik aangezet. De wagen straalt “een enorme snelheid uit”, vonden we. “Met z’n lange neus, hoog opgebouwde achterpartij en fors uitgeklopte sparborden is het een compromisloos ontwerp. Waarover ook [in BMW-huize] de nodige discussie is geweest. […] Ze vonden hem net iets over het randje.”

“De 321 pk sterke 3201 cm3 motor van de M Coupé is een zaligheid”

Het shooting brake-achtige ontwerp van de Z3 M Coupé heeft trouwens weinig effect op de binnenruimte. Ja, de kofferbak is groot voor een auto van zijn kaliber, maar in de cockpit is het voor mensen langer dan 1,90 meter behelpen. “Hoofd raakt het dak en benen zitten tamelijk ongegeneerd klem tegen de console. Dat weerhoudt de persoon in kwestie er overigens niet van om gas te geven.”

En dan maakt het beklemmende interieur opeens niet meer uit. “De 321 pk sterke 3201 cm3 motor van de M Coupé is een zaligheid die z’n weerga nauwelijks kent. […] Officieel heet de M Coupé op 250 km/h begrensd te zijn. Dat de BMW toch verder lijkt te reiken, zou komen door een ‘geringe afwijking van de snelheidsmeter’. M’n neus!”

Testverslag: Autovisie magazine editie 15 – 1998

Klik hier om het testverslag van de BMW Z3 M Coupe uit Autovisie magazine editie 15 – 1998 te openen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.