Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Het dak eraf met RWD: Lamborghini Huracán Spyder LP580-2

Lamborghini heeft de LA Autoshow aangegrepen om een nieuwe modelvariant te introduceren: de Lamborghini Huracán Spyder LP580-2 beschikt over achterwielaandrijving én een open dak.

Lamborghini Huracan Spyder LP580-2

Lamborghini Huracán Spyder LP580-2

De Huracán was natuurlijk al verkrijgbaar als Spyder, terwijl de coupé kon worden besteld met aandrijving op alleen de achterwielen. Die twee features zijn nu ook te combineren in de vorm van de Lamborghini Huracán Spyder LP580-2.

De huilende 5.2 V10 is goed voor 580 pk, wat bij een leeggewicht van 1.509 kilo zorgt voor een sprint van 0 tot 100 kilometer per uur in 3,6 seconden – tot aan een topsnelheid van 319 km/h. Het gebrek aan vierwielaandrijving scheelt volgens de specificaties 33 kilogram, onder meer dankzij stalen remmen met aluminium remklauwen.

17 seconden

Het cabriodak kan in 17 seconden geopend of gesloten worden, ook tijdens het rijden – tot vijftig kilometer per uur. Verder zijn er wat designkenmerken die de tweewielaangedreven variant onderscheiden van z’n 4WD-broertje, waaronder een agressiever ogend front.

Wie heel graag een Lamborghini Huracán Spyder LP580-2 wil hebben, moet nog wel even wachten. De auto is beschikbaar vanaf januari 2017. De exacte prijs is nog niet bekend maar zal tussen die van de twee- en vierwielaangedreven versies van de coupé komen te liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.