Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Inpakken maar! Dacia Jogger camper ‘zou vrij snel moeten komen’

Een camper gebouwd door derde partijen op basis van de Dacia Dokker kennen we al. De autofabrikant is zelf echter serieus bezig de kersverse Jogger om te bouwen tot kampeerwagen.

De Dacia Jogger is een stukje groter dan de Dokker en in de basis dus erg geschikt als compacte – en vooral betaalbare – camper. Ook het Roemeense automerk ziet dit in.

Jogger camper accessoirepakket of op zichzelf staand model

“We werken eraan en het zou vrij snel moeten komen”, zegt Lionel Jaillet, vicepresident bij Dacia, tegen Autocar. Onbekend is nog of de camper een zelfstandig model of een accessoirepakket wordt.

Dacia, jogger, camper
(Afbeelding: Dacia)

“We proberen het aantal buitenactiviteiten dat klanten kunnen doen met onze auto’s uit te breiden”, zegt Jaillet. Hoewel de camper van Dacia nog wel even op zich zal laten wachten, nemen ombouwers van bestelauto’s zelf al het initiatief.

Eerste kampeerwagen van Dacia zelf

Zo las je vorig jaar over de Dacia Dokker die door het Spaanse bedrijf Camperiz is omgebouwd tot camper. Voor 20.000 euro kan je de kampeerwagen al rijden. Dit model is kleiner en de auto – dus de basis voor de kampeerwagen – is door Dacia uit productie genomen. Wil je een Dokker, dan kan je dus alleen nog tweedehands kopen.

Dacia Dokker, camper, Dacia jogger
Dacia Dokker als kampeerwagen. (Afbeelding: Camperiz)

De Dacia Jogger kost in de basis 20 mille. De kampeerversie of het accessoirepakke, zal het model dus iets duurder maken. Toch zou het ideaal zijn als Dacia zelf met een ombouw komt. Wil je de Jogger zelf ombouwen tot een camper, dan is dat waarschijnlijk wat lastiger dan in het geval van de Dokker. Dat is namelijk een bestelauto, terwijl de Jogger een kruising is tussen een stationwagon en MPV.

In volle glorie: de nieuwe Volkswagen ID. Buzz als MPV, Cargo en camper

Van de Dokker was een van-uitvoering. Wanneer je een bed en keukenblok wil plaatsen, hoef je dan niet de tweede – of zelfs derde – zitrij te verwijderen. Dit zou in geval van de Jogger wel moeten. Het lijkt er echter dus wel op dat we de Jogger als camper gaan zien. Wanneer, hoe duur en of-ie definitief komt, is nog de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.