Autovisie
Autovisie Nieuws 24 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Corvette hijst Z06 in Le Mans-raceoverall

Even een linkje creëren tussen de Corvette C7 en zijn racebroer, moeten ze bij Chevrolet hebben gedacht. Vandaar dat er van de Z06 een gelimiteerde C7.R Edition komt.

De machine – waarvan er slechts vijfhonderd worden gebouwd – moet een eerbetoon zijn aan de C7-R waarmee Corvette Racing vorig jaar deelnam (en komende juni deelneemt) aan de 24 Uur van Le Mans. Een puur cosmetisch eerbetoon overigens, want aan de aandrijflijn veranderde Chevrolet niets. Dat betekent dat de Corvette Z06 C7.R Edition nog steeds over een V8 met supercharger beschikt, die goed is voor een vermogen van 659 pk en 881 Nm koppel.

Chevrolet levert de C7.R Edition als coupé en als convertible in de kleuren Corvette Racing Yellow of Black. Standaard is het Z07 Performance Package met onder meer koolstofkeramische remmen van Brembo en een straffere onderstelafstemming. Kenmerkend zijn gele remklauwen, zwarte lichtmetalen wielen met gele accenten, een met zwart leer bekleed interieur, Competition Sport-stoelen, een genummerde plaquette in het interieur en speciale C7.R graphics op de carrosserie.

Tevens nieuw voor de Corvette zijn het Twilight Blue Design Package, Spice Red Design Package en Jet Black Suede Design. Deze pakketten hebben allemaal hun eigen kleurensamenstellingen en afwerkingsdetails. De verkoop van zowel de C7.R Edition als de Design Packages start later dit jaar. Wat de eerstgenoemde gaat kosten, is niet bekend. Een standaard Corvette Z06 kost in Nederland minimaal 155.200 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.