Autovisie
Autovisie Nieuws 9 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Collectie Schumacher wordt tentoonstelling

Karts uit zijn vroege dagen, enkele sportwagens en de meeste Formule 1-auto’s waarin hij zijn zeven kampioenschappen won. De enorme verzameling van Michael Schumacher wordt een tentoonstelling in Motorworld Köln.

Motorworld Koln - Autovisie.nl

De familie van Michael Schumacher heeft de verzameling aan het museum gedoneerd, zodat fans er naar kunnen komen kijken. Naast verschillende Ferrari Formule 1-auto’s behoort ook de Benetton B194 uit 1994 tot de collectie, de auto waarmee Schumacher zijn eerste wereldtitel behaalde.

Gratis

De voornaamste redenen voor de familie van de coureur om de collectie aan Motorworld te schenken, was dat de toegang van Motorworld Köln gratis wordt. “Alle fans van Michael moeten naar zijn verzameling kunnen kijken, zonder dat ze ervoor moeten betalen”, laat Sabine Kehm, de manager van de coureur, weten in een statement. Ook de locatie van Motorworld Köln, vlakbij Kerpen, de geboorteplaats van de coureur, was doorslaggevend.

2017

Je moet er nog wel even geduld voor hebben: Motorworld Köln opent eind 2017 pas zijn deuren. Net als bij andere locaties van Motorworld dient het gebouw niet alleen als museum. Er worden ook auto’s tentoongesteld die verkocht worden.

Over de gezondheid van Schumacher is weinig bekend. De zevenvoudig Formule 1-kampioen herstelt nog altijd van zijn skiongeval in 2013.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.