Autovisie
Autovisie Video 9 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo klinkt de Lexus LC 500

Waar steeds meer fabrikanten grote atmosferische motoren vervangen door kleinere exemplaren met een turbo, houdt Lexus vast aan de 5,0 liter V8. Hij klinkt in de Lexus LC 500 weliswaar minder heftig, maar nog altijd heel behoorlijk.

Lexus LC 500

477 pk

De Lexus LC komt in twee smaken op de markt, de hybride LC500h en de LC 500, met de atmosferische 5,0 liter V8 die we onder meer kennen uit de GS F. Met 477 pk en 530 Nm wordt hij ook precies even sterk als die auto, maar aangezien het geen ‘F’ is, produceert hij wel iets minder geluid. Slecht klinkt hij echter allerminst. Oordeel zelf:

Tien versnellingen

Lexus koppelt de achtcilinder in de nieuwe LC 500 aan een tientrapsautomaat. In de RC F en GS F zit de motor nog aan een exemplaar met acht verzetten. De nieuwe automaat moet bovendien nagenoeg even snel schakelen als een automaat met dubbele koppeling. Met de sprint zit het in elk geval goed: in 4,5 seconden tikt hij 100 kilometer per uur aan. De Lexus LC 500 is verder de eerste auto van het merk die gebruikmaakt van het nieuwe platform waarop in de toekomst alle achterwielaangedreven modellen gebaseerd moeten worden.

In het voorjaar van 2017 moet de Lexus LC 500 op de markt komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.