Autovisie
Autovisie Nieuws 4 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

China heft meer luxebelasting op Bentley’s en Ferrari’s

Chinese kopers van een Aston Martin, Bentley, Ferrari of andere dure auto moeten sinds deze week 10 procent extra belasting betalen over hun aankoop. Volgens de regering in Peking moet de maatregel de in China “uit de hand lopende consumptie” tegengaan en is de heffing goed voor minder uitstoot en een lager energieverbruik.

China Luxury Car Tax.JPEG-a7558.jpg
Fotocredit: Ng Han Guan / AP

De nieuwe belasting geldt voor auto’s van 1,3 miljoen yuan (177.000 euro) of meer. De Chinese president Xi Jinping heeft de strijd tegen corruptie centraal gesteld in zijn regeringsbeleid en wil daarom ook de consumptie van opzichtige luxegoederen aanpakken. Er wordt echter weinig verwacht van de net ingevoerde heffing op dure auto’s, want die 10 procent hogere aanschafprijs schrikt de Chinese superrijken echt niet af.

Belangrijkste markt

China is een van de belangrijkste markten voor luxeauto’s. Onder vermogende consumenten zijn grote sedans en SUV’s er populairder dan sportwagens, wat de belangrijkste reden is dat merken als Aston Martin, Lamborghini en Rolls-Royce werken aan SUV’s. De meeste fabrikanten hebben al aangegeven dat ze weinig schade verwachten van de nieuwe belastingmaatregel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.