Autovisie
Autovisie Nieuws 4 dec 2016

Onder de hamer: Allerlaatste Ferrari LaFerrari

Ferrari zou 499 LaFerrari’s produceren, maar sleutelde er één extra in elkaar. Dit bijzondere exemplaar wordt vandaag geveild bij RM Sotheby’s in Daytona Beach, Florida. De opbrengst ervan wordt gebruikt voor de wederopbouw van het door aardbevingen getroffen middendeel van Italië. 

laferrari

Eerder dit jaar kondigde Ferrari-baas Sergio Marchionne de bouw van een vijfhonderdste LaFerrari aan. De opbrengst van de auto – de laatste jaren zijn diverse LaFerrari’s voor tussen de 3,5 en 4,5 miljoen euro afgehamerd – zou ten goede komen aan de slachtoffers van de zware aardbeving die het midden van Italië op 24 augustus trof. Bij de beving zijn bijna driehonderd mensen om het leven gekomen en raakten vijfduizend dakloos.

LEES OOK: ‘FERRARI WERKT AAN LICHTGEWICHT LAFERRARI’

De speciale LaFerrari is gemaakt als een eerbetoon aan Italië en heeft een uniek kleurenschema en interieur. Onderhuids is hij niet anders dan de eerder gebouwde LaFerrari’s. Dat betekent dat hij wordt aangedreven door een 6,3 liter V12 en een elektromotor die samen 963 pk aan het asfalt brengen. De supersporter doet 0 naar 100 km/h in minder dan 3 seconden haalt een top van meer dan 350 km/h. Van de open LaFerrari Aperta worden geen 500, maar 209 exemplaren geproduceerd.