Autovisie
Autovisie Nieuws 13 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Chevrolet Camaro Z/28 crasht op Nürburgring

Ondanks alle camouflage zijn de serieuze achtervleugel en voorspoilers van de nieuwe Chevrolet Camaro Z/28 goed te zien. Toch houdt al die downforce hem niet uit de vangrail.

Meer power

De vorige Chevrolet Camaro Z/28 klokte een tijd van 7:37.47 op de Nordschleife van de Nürburgring. Daarmee staat de Camaro tussen supercars als de Lexus LFA (7:38.8) en de Koenigsegg CCX (7:33.6). De vorige versie had een atmosferische 7,0 liter V8 met 507 pk. De nieuwe krijgt 141 pk’s meer, uit een 6,2 liter supercharges V8 die ook in de Camaro ZL1 zit. Het koppel neemt nog meer toe en is nu 868 Nm in plaats van 637 Nm. Gecombineerd met het serieuze spoilerwerk moet de nieuwe Z/28 nog een stuk sneller worden.

LEES OOK: CHEVROLET CAMARO ZL1 IS GEEN MUURBLOEMPJE

Testwerk

Tijdens de eerste testen op de Nürburgring lijkt er echter mechanisch iets mis te gaan en belandt de testrijder in de vangrail:

Z/28

De nieuwe Chevrolet Camaro Z/28 moet later dit jaar op de markt komen. De auto komt waarschijnlijk ook met de 10-traps automaat die nu debuteert in de ZL1. De vorige versie was alleen leverbaar met een handgeschakelde zesbak. Die 10-traps automaat schakelt volgens Chevrolet overigens sneller dan de PDK-bak van Porsche en maakt gebruik van zes koppelingen, zodat hij de volgende versnelling ook klaar kan zetten, maar heeft ook een koppelomvormer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.