Autovisie
Autovisie Nieuws 1 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Caterham sluit jubileumjaar af met verkooprecord

Niet alleen de grote autofabrikanten hebben een uitstekend 2017 achter de rug. Het kleine Caterham noteerde in zijn jubileumjaar – het merk werd zestig – een verkooprecord. Er werden precies 667 Caterham Sevens verkocht.

En dat is een stijging van 51 auto’s ten opzichte van 2016. Ter ere van de zestigste verjaardag van de Seven introduceerde Caterham vorig jaar de Seven SuperSprint, een retroracer waar niet meer dan zestig exemplaren van worden gebouwd. Ze waren binnen zeven uur uitverkocht.

Zuid-Amerika

Het Verenigd Koninkrijk is voor Caterham nog steeds de belangrijkste markt (43 procent van de verkopen), al groeiden de verkopen daarbuiten flink. In Frankrijk werden 35 procent meer Sevens afgezet. Bovendien stelde Caterham in 2017 een importeur in Zuid-Amerika aan.

Brexit

Volgens Caterham zit het met de orders voor 2018 al goed. Directeur Graham Macdonald denkt echter wel dat zijn bedrijf een lastige tijd tegemoet gaat. Hij noemt de onzekerheid rond Brexit en de continu veranderde Europese emissie-eisen als uitdagingen voor de auto-industrie.

Zeven sterkten

Caterham verkoopt de Seven in diverse sterkten. Er zijn de 160, 270, 310, 360, 420, 620R en 620S. Voor Europa zijn die versies iets anders. Zo worden in Nederland de Seven 165, 275, 355 en 425 geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.