Autovisie
Autovisie Nieuws 1 feb 2018

Nieuwe Formule E-racer oogt futuristisch

Het huidige Formule E-seizoen is begin december van start gegaan, maar de organisatie blikt alvast vooruit op het volgende. Want dit is de auto waarmee de Formule E-teams vanaf eind dit jaar gaan rijden. En die ziet er machtig indrukwekkend uit.

fe 2

Het meest opvallende aan de futuristisch uitziende machine zijn waarschijnlijk zijn enorme diffuser, zijn twee kleine achtervleugeltjes in plaats van één grote vleugel en zijn zogenoemde Halo-beugel. Deze zit boven de cockpit en moet het hoofd van de coureur beschermen tegen bijvoorbeeld een rondvliegend wiel. De Halo wordt in 2018 ook in de Formule 1 verplicht.

Vierde seizoen

Momenteel wordt het vierde seizoen van de Formule E verreden. De auto’s zijn in de basis niet veranderd sinds 2014. In het eerste seizoen reden alle teams met dezelfde auto. Vanaf het tweede seizoen was het toegestaan om met een eigen aandrijflijn te komen. Het chassis en de batterij zijn bij alle teams gelijk.

Veel merken actief

Formule E is buitengewoon populair bij fabrikanten. De raceserie geeft ze een manier om zich te profileren in een wereld die steeds meer richting elektrische mobiliteit gaat. Audi, DS, Jaguar en Renault zijn momenteel actief. BMW, Mercedes-Benz en Porsche hebben al aangegeven ook te zullen instappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Formule E-racer oogt futuristisch
Sluiten