Autovisie
Autovisie Nieuws 5 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Camouflage-pakket Automobili Pininfarina Battista ook voor klantenauto’s

“Als de klant erom vraagt, leveren we het. De enige restrictie is het voorstellingsvermogen van de klant”, zo antwoordt Dan Connell, brand manager van Automobili Pininfarina, op de vraag of het camouflage-ontwerp op de Battista ook voor de straatauto’s beschikbaar komt.

Automobili Pininfarina heeft weliswaar op de Autosalon van Genève 2019 zijn elektrisch aangedreven hypercar gepresenteerd, de onder de fraaie Pininfarina-carrosserie liggende techniek vergt nog de nodige ontwikkeling. Op dit moment is de Italiaanse autobouwer in de laatste ontwikkelingsfase beland. De laatste puntjes worden op de i gezet, voordat begin volgend jaar de bouw van de Battista van start gaat. De laatste testfase heeft op het circuit van Nardo plaats, waar Automobili Pininfarina rijdt met een zwarte Battista met wit en blauwe striping. De al opvallend gestileerde hypercar is zodoende nog opvallender.

Goedgevulde orderbank

Het merk laat de auto nu op foto’s zien. Begin volgend jaar krijgen de gegadigden – een aantal noemt Automobili Pininfarina niet – de gelegenheid om de auto in levenden lijve te aanschouwen. Hoewel het merk claimt dat het over een goedgevulde orderportefeuille beschikt, geeft het bedrijf eerlijk toe dat het overgrote deel van de clientèle eerst wil rijden en de auto met zijn 1900 pk en 2300 Nm wil ervaren. Als een van de klanten de speciale livery van chassisnummer 3, want dat is de bewuste testauto, op een exemplaar wenst, dan is dat mogelijk. Automobili Pininfarina laat alle 150 klanten hun auto naar eigen smaak specificeren.

automobile Pininfarina Battista

Pininfarina houdt vast aan 150

Automobili Pininfarina spreekt over een oplage van 150 exemplaren. Dat deed het bij de onthulling in maart 2019, dat doet het nu weer. Enkele maanden geleden stelde de toenmalige topman van het merk het oplagecijfer echter bij tot 120 tot 130 stuks. De bouw van het eerste exemplaar volgt begin volgend jaar. De auto zal gedeeltelijk in Italië en gedeeltelijk in Kroatië ontstaan, aangezien de elektrische sportcoupé een co-productie met Rimac is. Het ontwikkelingsteam van enkele tientallen personen bestaat dan ook voor een deel uit medewerkers van het Kroatische ontwikkelingsbureau Rimac.

330 of 350 km/h

De Battista, vernoemd naar de grondlegger van designhuis en carrosseriebouwer Pininfarina, wordt een 1900 pk en 2300 Nm sterke hypercar. De sportcoupé heeft vier door elektromotoren aangedreven wielen. Hij sprint van stilstand naar 100 km/h in minder dan twee tellen en haalt 300 km/h in minder dan twaalf tellen. De topsnelheid bedraagt 330 of 350 km/h, afhankelijk van de geopteerde bandenmaat en rubbersamenstelling. De sportcoupé met een actieradius van ongeveer 500 km kost rond de twee miljoen euro, exclusief belastingen.

Dealer Automobili Pininfarina

Louwman Exclusive in Utrecht vertegenwoordigt Pininfarina in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.