Autovisie
Autovisie Nieuws 15 nov 2018

Californische Ford-dealer maakt smakeloze bosbrandgrap

Een nogal smakeloze grap van een Ford-dealer in Simi Valley, Californië is veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Het bedrijf had een mailing rondgestuurd met daarin de tekst: “Well, we didn’t catch fire, but these deals are smoking hot, take a look!” En dat terwijl er meer dan vijftig mensen zijn omgekomen door de ergste bosbranden in Californië ooit.

Marketing en communicatie is ook een vak. Dat blijkt wel weer. Want Simi Valley Ford had kennelijk niet nagedacht over de gevolgen van de ‘grap’ in de reclamemailing. Een aantal Facebook-gebruikers postte er een afbeelding van. Anderen gingen er vervolgens helemaal op los. De eigenaar van Simi Valley Ford heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. “We hebben ons recent uitgelaten op een manier die niet bij onze waarden past”, schreef Larry Hibbler op Facebook.

Bijna zestig doden

Simi Valley ligt zo’n 48 kilometer ten noorden van de Woolsey Fire, een bosbrand ten noordwesten van Los Angeles die al bijna vijfhonderd huizen heeft verwoest en aan twee mensen het leven heeft gekost. Volgens de brandweer is de enorme brand voor zo’n 47 procent onder controle. Nog veel destructiever is de zogenoemde Camp Fire. Die woedt boven Sacramento en heeft al 8800 gebouwen vernietigd. Het dodental is er inmiddels opgelopen tot 56.