Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 15 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Jeep Wrangler-pickup truck heet Gladiator

Niet heel relevant voor ons, maar in de Verenigde Staten zaten fans van de Jeep Wrangler er met smart op te wachten. Dit is de Jeep Gladiator (uitgelekt via het Jeep Gladiator Forum), die eind november op de autoshow van Los Angeles wordt voorgesteld.

f5f34c9e-2020-jeep-gladiator-jt-pickup-1

Tot aan de A-stijl is hij gelijk aan de Wrangler, daarachter is cabine anders en is er een 1,5 meter lange laadbak toegevoegd. Het wonderlijke daarbij is dat Jeep het verwijderbare dak van de Wrangler heeft behouden. Volgens de fabrikant is de Gladiator daarmee de enige volledig open pickup truck op de markt. Het basismodel wordt met een softtop geleverd, maar er zijn ook twee verschillende hardtops te bestellen.

Zescilinders

De Gladiator krijgt grotendeels dezelfde motoren als de Wrangler. Er is een 3,6 liter V6 met 289 pk en 352 Nm, maar ook een 3,0 liter turbodiesel V6 met 263 pk en 598 Nm. Beide motoren zijn gekoppeld aan een achttraps automaat. De benzine-V6 is ook leverbaar met een handgeschakelde zesbak. De 2,0 liter viercilinder turbo van de Wrangler komt niet naar de Gladiator.

Gladiator Concept

Zijn naam komt van de Jeep Gladiator die tussen 1962 en 1971 werd gebouwd. In 2005 onthulde Jeep op de autoshow van Chicago de Gladiator Concept, een pickup-variant van de toenmalige Wrangler. Het vrijwel productierijpe model was uitgerust met een 2,8 liter viercilinder turbodiesel met 167 pk en 400 Nm en een handgeschakelde zesbak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.