Autovisie
Autovisie Nieuws 18 mrt 2019

Cadillac presenteert nieuwe CT5

Cadillac presenteert de opvolger van de good old CTS. De nieuwe Cadillac CT5 is een luxe sedan met een vleugje dynamiek en gaat de strijd aan met modellen als de BMW 5-serie.

De CT5 vertolkt de nieuwste ontwerpstijl van Cadillac, waarmee het Amerikaanse premiummodel behoorlijk onderscheidend voor de dag komt. Net als bij de nieuwe Cadillac XT6 die eerder dit jaar werd onthuld, is er veel aandacht voor detail. Ook binnenin, al krijgen we het interieur nog niet volledig te zien.

Cadillac bouwt de CT5 in twee benzinevarianten. De krachtigste versie wordt aangedreven door een 3,0-liter V6 twinturbo, de andere krijgt een 2,0-liter viercilinder turbo. Hoeveel vermogen de motoren leveren, is nog even afwachten.

Standaard 10-traps

Wat we al wel weten, is dat beide motoren standaard gekoppeld zijn aan een 10-traps automaat, die de aandrijfkrachten naar de achterwielen stuurt. Vierwielaandrijving is in beide gevallen optioneel.

De Cadillac CT5 beleeft zijn debuut op de autoshow van New York (19-29 april 2019). Dan worden alle details vrijgegeven. Het model wordt gepositioneerd onder de grotere CT6 en vervangt de CTS die in ons land alleen nog verkrijgbaar is als extreem sportieve CTS-V, met een 649 pk sterke supercharged V8 en een prijskaartje vanaf 188.632 euro.