Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

De duurste Bugatti Chiron-opties uit de folder

Alsof de Bugatti Chiron met 2,4 miljoen euro – exclusief belastingen – nog niet duur genoeg is, is er natuurlijk een veelvoud aan opties om de auto nóg duurder te maken. We lichten de meest bijzondere even uit.

bugatti chiron 2

Bugatti Chiron

Wie de carrosserie van zijn (of haar) Chiron helemaal in naakt koolstofvezel wil laten uitvoeren, is de prijs van een behoorlijk huis kwijt: 250.000 euro. Liever in two-tone met een bepaalde lakkleur en koolstofvezel? Dat kan voor 180.000 euro. De ‘budgetoptie’ is om alleen de vloer in carbon te laten, voor ‘slechts’ 20.000 euro.

Bovendien hebben aspirant-eigenaars de keuze uit elf reguliere kleuren, acht metallic-laksoorten en vier accentkleuren. Naakt koolstofvezel is er ook in acht verschillende tinten. Bovendien geeft de (al online verschenen) optiefolder advies over smaakvolle kleurencombinaties. Zo wordt afgeraden om teveel lichte kleuren in het interieur te gebruiken in verband met reflectie.

Interieur

Ook het interieur kan voor een groot deel in koolstofvezel worden uitgevoerd, voor een meerprijs van 50.000 euro. Verder zijn er diverse materialen aanwezig in de cockpit, waaronder leer – met (kosteloos) de keuze in 31 verschillende kleuren – alcantara (in acht verschillende kleuren), tapijt en plastic (voor de gordels). Ook de stiksels kunnen in maar liefst 31 verschillende kleuren worden aangebracht.

Achterbumper

Verder is er een opvallende, noodzakelijke optie voor Amerikaanse kopers: die moeten kleine achterbumpertjes laten monteren om de Chiron te homologeren voor gebruik op de openbare weg in de Verenigde Staten. Stijlvoller zijn de keuzemogelijkheden om het ‘hoefijzer’ (de grille-omlijsting), de onderzijde van de achtervleugel, spiegelkappen en remklauwen in bepaalde kleuren te laten uitvoeren. Of een gedeelte van de motorkap in – jawel – koolstofvezel, voor 15.000 euro.

Tot slot zijn er natuurlijk verschillende wielontwerpen beschikbaar. Zes stuks in totaal, die ook nog eens in vijftien verschillende kleuren gespoten kunnen worden. De duurste set kost zo nog eens 60.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.