Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

BMW verwacht dit jaar ruim 10 procent minder winst

BMW geeft een winstwaarschuwing. In vergelijking met vorig jaar blijft er in 2019 flink minder geld onder de streep over, aldus de Beierse fabrikant. Daarom wordt er een reorganisatie in gang gezet om 12 miljard euro te besparen.

Volgens BMW daalt de winst dit jaar waarschijnlijk met meer dan 10 procent. Onder meer als gevolg van de handelstarieven van Trump en immense investeringen in elektrische auto’s. De fabrikant wil geld besparen door niet renderende modellen te schrappen, de ontwikkelingstijd met een derde te verkorten en het personeelsbestand te bevriezen. Dat moet tegen het einde van 2022 zo’n 12 miljard euro opleveren.

Modellen schrappen

In de eerste twee maanden van dit jaar heeft BMW 2 procent minder auto’s afgeleverd. Naar verwachting zal dat in de tweede helft van het jaar door de marktintroductie van de nieuwe 3 Serie en de X7. Een verder boost komt van de derde generatie 1 Serie, die later dit jaar wordt geïntroduceerd. Een opvolger van de 3 Serie Gran Turismo komt er niet. BMW gaat snijden in het enorme aantal modellen dat het merk nu levert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.