Autovisie
Autovisie Nieuws 31 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW 8 Serie Cabriolet op straat

Op het moment dat de eerste exemplaren van de fonkelnieuwe BMW 8 Serie in zijn coupévorm onderweg naar de dealer zijn, is de ontwikkelingsafdeling het volgende 8 Serie-model aan het afronden. Na de coupé komt de Cabriolet.

BMW 8 Cabriolet, Eric Jongen BMW 8 Serie Cabriolet

Autovisie-lezer Eric Jongen kwam de open variant van de 8 Serie onlangs tegen. Het is voor het eerst dat onder de typenaam 8 Serie een Cabriolet-variant verschijnt. Van de eerste generatie maakte BMW louter een studiemodel, dat niet verder tot productieversie werd ontwikkeld.

LEES OOK: ZO ZIEN DE BMW 8 CABRIO EN GRAN COUPE ER UIT

Silhouette

Op de foto’s is duidelijk de softtop van de 8 Cabriolet te zien. Het linnen dak geeft de open vierzitter met gesloten dak hetzelfde silhouette als de Coupé. Om de kap te openen volstaat een druk op een knop. De kap ontgrendelt zich van de voorruitstijl en het achterdeel met ruit klept omhoog. Vervolgens opent de harde tonneaucover, waarna de stoffen kap uit het zicht wordt ontnomen. Met geopend dak is de 8 Serie volledig openen. Een rolbeugel is aanwezig in de vorm van omhoogschietende beugels achter de tweezitsbank. BMW 8 Cabriolet, Eric JongenBMW 8 Cabrio

BMW M8

Hoe het leveringsprogramma er uit komt te zien, is nog niet bekend. De Coupé is bij de marktintroductie in ieder geval leverbaar als M850i en als 840d. Of de twee motorversies ook in de Cabriolet beschikbaar komen, is nog niet bekend. Meer smaken volgen overigens sowieso, inclusief een M8.

BMW 8 Gran Coupe

BMW stelt de Cabriolet eind deze maand voor op de Los Angeles International Auto Show 2018. De levering zal echter pas begin volgend jaar van start gaan. Eerst komt de Coupé, die in december in de showroom arriveert. Volgend jaar volgt bovendien de vierdeurs sportsedan Gran Coupé.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.