Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 4 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW neemt afscheid van i8 met speciale editie

Het einde van de BMW i8 is in zicht. BMW geeft de BMW i8 een waardig afscheid met een gelimiteerde editie: de BMW i8 Ultimate Sophisto Edition. De BMW i3s krijgt voor de vorm ook een speciale editie: de i3s Edition Roadstyle.

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

Het zijn wellicht de twee opvallendste auto’s uit de recente historie van BMW: de volledig elektrische i3 en de hybride i8. Beide worden naar de eeuwige jachtvelden gestuurd en zullen geen opvolgers krijgen. De Beierse autofabrikant komt daarom met gelimiteerde edities van de i3s, i8 Coupé en i8 Roadster. Voor de i8 gaat het om een afscheidsmodel, voor de i3s nog niet. Voor deze BMW is het gewoon een speciale editie.

i3s Edition Roadstyle

Laten we maar beginnen met de minst speciale speciale editie: de i3s Edition Roadstyle. BMW limiteert deze tot minder dan 1.000 stuks en geeft ze een unieke lakkleur: Fluid Black met E-Copper-accenten (exclusief voor dit model). De buitenkant wordt afgewerkt met dubbelspaaksvelgen in glanzend zwart. Binnenin wordt de exclusiviteit benadrukt met de woorden ‘Edition Roadstyle’ die in de hoofdsteunen gestikt zijn. Daarnaast wordt het dashboard afgewerkt in eikenhout en natuurlijk bruin gekleurd leer.

BMW i3s Edition Roadstyle

Voor de speciale Ultimate Sophisto Editions van de i8 Coupé en de Roadster gaat BMW wat verder. Om te beginnen komen er in totaal maar 200 stuks van deze versie op de markt. En hoewel de kleurstelling erg lijkt op die van de i3, zijn de daadwerkelijke kleuren echt anders. De i8 wordt gespoten in Sophisto Grey Brilliant Effect en krijgt, net als de i3s, accenten die zijn gespoten in E-Copper. De 20 inch lichtmetalen wielen waar de Ultimate Sophisto Editions op rollen zijn speciaal voor deze gelimiteerde editie ontworpen. Daarachter bevinden zich zwart gekleurde remklauwen. Uniek voor de Ultimate Sophisto Edition is dat de achterlichten in ongekleurd glas zijn afgewerkt.

1 of 200

Net als bij de i3s Edition Roadstyle vergeet BMW in de i8 niet aan te geven dat het hier om een speciale editie gaat. Op de dorpels staat ‘Ultimate Sophisto Edition’ vermeld en in het interieur vinden we ook nog een plaque met daarop ‘1 of 200’. Meer unieke extra’s zijn er niet.

BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

Zowel de BMW i3 Edition Roadstyle als de BMW i8 Ultimate Sophisto Edition zullen vanaf november dit jaar beschikbaar zijn. Voor de speciale i3s vraagt BMW 49.995 euro. De i8 Coupé kost 162.319 euro en de Roadster moet 179.738 euro opleveren. De Ultimate Sophisto Editions zullen tot uiterlijk april 2020 verkrijgbaar zijn. Op dat moment stopt de productie van de i8 helemaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.