Autovisie
Autovisie Nieuws 18 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

BMW M8 GTE is klaar voor de start, productie-M8 nog niet

Curieus! BMW introduceert deze dreigend ogende M8 GTE, maar we hebben de productierijpe 8 Serie nog niet eens gezien, laat staan de straatlegale M8.

BMW moet het wel zo doen, want het merk wil volgend jaar meedoen aan de 24 uur van Le Mans en verschijnt in januari voor de eerste keer aan de start in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Dan maakt de M8 GTE zijn debuut tijdens de 24 uur van Daytona. De auto komt in 2018 ook uit in het World Endurance Championship.

Aerodynamische foefjes

Hij heeft een 4,0 liter twinturbo V8 voorin, waar ongeveer 500 pk uitkomt. De M8 GTE weegt 1220 kilogram (de productie-M8 zal meer richting de 1800 kilogram gaan), heeft een sequentiële versnellingsbak met zes verzetten en is natuurlijk aangekleed met alle aerodynamische foefjes die de racereglementen toestaan.

Bloeddorstig

Opvallend is het front van de M8 GTE. Dat oogt ontzettend agressief (bloeddorstig zelfs, met die ‘rode’ nieren) en doet bijna concept car-achtig aan. Het lijkt er dus op dat de scherpe lijnen van de BMW Concept 8 Series in weinig verdunde vorm gaan terugkomen op de productieversie van de grote coupé.

Spektakelstuk van BMW op Villa d’Este, de Concept 8 Series

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.