Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

BMW-baas: ‘Tesla hoort niet bij het premium segment’

Tesla krijgt een flinke tik van BMW-ceo Oliver Zipse. Volgens de Duitser hoort Tesla niet bij de premium autobouwers van deze wereld.

“Waar we van elkaar verschillen, zijn onze standaarden op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid”, zo stelde Zipse gisteren tijdens een evenement. “We hebben verschillende ambities op het gebied van klanttevredenheid. Tesla maakt niet helemaal deel uit van het premiumsegment.” Volgens Zipse groeit de Amerikaanse EV-bouwer momenteel sterk door prijsverlagingen, maar ‘dat zou BMW nooit doen’.

Concurrenten

Het is niet de eerste keer dat BMW en Zipse Tesla op de hak nemen. Eerder dit jaar vroeg de ceo zich al af of Tesla het vol zou houden om diens hoge positie in de EV-wereld te behouden, daar er steeds meer en betere concurrenten van andere automerken op de markt verschijnen.

BMW iX3

BMW is zelf in ieder geval druk bezig om het elektrische gamma uit te breiden. Na de i3 duurde het dan wel liefst zeven hele jaren voordat er een nieuwe EV uit München kwam (de iX3), maar inmiddels gaat het hard. De BMW iX rijdt inmiddels al rond op het Nederlandse asfalt, terwijl ook de elektrische i4 binnenkort zijn opwachting maakt.

Op pad met BMW’s elektrische vlaggenschip: de BMW iX – Review

Elektrische 7-serie

Volgend jaar toont BMW bovendien twee nieuwe en belangrijke elektromodellen. Het gaat om de i7 (een elektrische 7-serie) en de iX1. Dat wordt, net als het geval is met de iX3, een reguliere X1 met een volledig elektrische aandrijflijn.

BMW i4, terugroepactie, uitvallen, vermogensverlies
BMW i4 M50 (Afbeelding: BMW)

Tegelijkertijd is BMW een van de weinige merken die nog niet heeft gemeld wanneer het volledig elektrisch gaat. Andere premium-merken, zoals Bentley, Audi, Jaguar en Mercedes-Benz, hebben al wel een datum op dat omslagmoment geplakt. Ook BMW weet dat de toekomst elektrisch is, maar hangt nog geen datum aan het moment dat elke Beierse auto een volledig elektrische is. De fabrikant is immers ook zeer actief in China en de Verenigde Staten, en daar zullen verbrandingsmotoren nog langer leven dan bij ons in Europa het geval is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.