Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 7 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

BMW 5 sedan en Touring laten zich zien

Later deze maand maand is het zover. Dan introduceert BMW de nieuwe 5 Serie. De Duitsers stellen eerst de sedan voor. Op de 5 Touring is het nog een klein jaar wachten. Naast de traditionele sedan en stationwagon zal BMW tevens met een vervolger voor de 5 GT komen, al zou het concept van dat model wel eens kunnen wijzigen.

BMW M5, foto Mike Bouckaert​ DSC_0434
BMW 5, foto Mike Bouckaert

De nieuwste editie van de BMW 5 Serie groeit in maatvoering ten opzichte van het huidige model, waarvan de productie deze maand wordt beëindigd. Desondanks zal het wagengewicht een flink stuk lager liggen. De autobouwer heeft die gewichtsreductie weten te bereiken door veelvuldig gebruik te maken van aluminium. Een hybrideconstructie met carbon fibre wordt niet toegepast. Volgens een insider was die kostbaardere constructie niet nodig gezien de gewichtsverlaging die uiteindelijk is gehaald.

DSCBMW 5 Serie, foto Mike Bouckaert​_0285
BMW 5 Serie, foto Mike Bouckaert

Vierwielbesturing

De technische basis deelt de nieuwe BMW 5 Serie met die van de 7 Serie. Volgens de laatste berichten introduceert BMW vierwielbesturing op de 5 Serie, maar niet op alle types. Het modulaire platform geeft de nieuweling ook een grotere wielbasis, wat de interieurruimte ten goede komt. De nieuwkomer zal op de achterbank meer bewegingsvrijheid bieden ten opzichte van de huidige generatie.

BMW 5 Touring, foto Mike Bouckaert​DSC_0429
BMW 5 Touring, foto Mike Bouckaert

Stekkerhybride

Bij de marktintroductie staat BMW’s E-Klasse met een beperkt motorenprogramma op de prijslijst. Uiteindelijk zal het aanbod breed zijn met een keur aan vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren, die nagenoeg identiek zullen zijn aan het huidige programma. Een stekkerhybride onder de naam 540e wordt er aan toegevoegd, terwijl een M5 met een opgepepte V8-benzinemotor niet zal ontbreken.

DSC_0494
BMW 5 Serie, foto Mike Bouckaert

Nederlandse dealers

De eerste foto’s verschijnen in oktober. De eerste auto’s arriveren pas begin 2017 bij de Nederlandse dealers. De Touring debuteert in het derde kwartaal van 2017, de M5 iets later. En dan de 5 GT. Volgens de laatste informatie van bronnen in München zou dat model weleens als 6 Serie door het leven gaan. De 6 GT zou dan tevens de positie van de 6 Gran Coupé overnemen. De woordvoering van BMW gaat niet op die geruchten in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.