Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 16 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie krijgt bloedsnelle BMW M5 Competition

Als politie moet je altijd sneller zijn dan de boeven. Daarom rijden ze in de Australische staat Victoria nu rond in een BMW M5 Competition.

BMW M5 Competition

Doe je in ons land iets fout, dan word je in de meeste gevallen achterna gezeten door een Volkswagen Touran met dieselmotor, die maximaal 155 km/h aan kan tikken. In een gemiddelde middenklasser kun je de dienders dus makkelijk voorblijven. In Australië pakken ze die zaken een beetje anders aan. Een paar jaar terug werd er daar al een Audi RS4 Avant omgetoverd tot politiewagen. Nu hebben de Aussies opnieuw een dikke Duitse boevenvanger binnengehaald in de vorm van een BMW M5 Competition.

Veiligheid

Die auto is volgens Vikram Pawah, CEO van BMW Australië, uiteraard de beste auto voor de taak. “Door de veiligheid van de xDrive vierwielaandrijving past deze auto heel natuurlijk bij de Australische politie.” Veel rijker wordt hij er niet van, omdat de politie de auto least voor het komende jaar. Daarna staat ‘ie weer gewoon te koop.

Als het aan de cijfers ligt, komen er inderdaad niet veel criminelen weg bij deze nieuwe M5 Competition. De auto sprint in 3.3 seconden naar de 100 km/h en heeft een topsnelheid van maar liefst 305 km/h. Dat is allemaal te danken aan de 4.4 liter twin-turbo V8, die goed is voor 625 paarden en 750 nm. In Australië kost die auto $230.000, omgerekend €144.157. In ons land leg je voor dezelfde auto €170.000 neer. Daar mogen we onder andere de BPM voor bedanken.

Een ‘gewone’ M5 produceert 600pk, en is daardoor 0,1 seconden langzamer naar de 100 km/h dan de Competition. Die auto is dan ook wel €9.151 duurder. Of dat geld het allemaal waard is? Onze testredacteur Peter Hilhorst geeft je hieronder het antwoord:

Bron: Carscoops.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.