Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Bezoekerstip: Audi Museum in Ingolstadt

Onder de noemer ‘Dynamic Sculpture – the Tradition of Sportiness and Elegance at Audi’ toont Audi in zijn museum te Ingolstadt een blik op de ontwikkeling van de tweedeurs coupé in de historie van het merk. De tentoonstelling biedt tevens een eerste kijk op de allernieuwste coupé van het merk, de S5 Coupé.

Het is de eerste maal dat Audi een telg van de tweede generatie A5 Coupé aan het publiek toont. Het publieksdebuut staat gepland voor de autoshow in Parijs, die in oktober wordt gehouden. De compleet nieuwe S5 wordt omringd door fantastische voorvaders. Op de tentoonstellingsvloer staat een replica, de Horch 853 Manuela. Een adembenemend fraaie auto waarvan het origineel destijds voor coureur Bernd Rosemeyer werd gebouwd. Het was een van de eerste auto’s waarbij de aerodynamica in het design een belangrijke rol speelde. Het getoonde exemplaar is in het bezit van een particulier, die de auto aan het Audi Museum heeft uitgeleend. Derhalve een unieke auto, zoals ook de DKW Monza, NSU Prinz 1000 en Auto Union 1000 Sp dat zijn.

Uiteraard ontbreken de befaamde coupés Quattro en Sport Quattro niet. Van laatstgenoemde toont Audi het allereerste exemplaar dat ooit geproduceerd is. De Duitsers bouwden uiteindelijk 214 exemplaren van de Sport Quattro, waarvan een beperkt aantal als reserve-auto voor de rally-auto’s dienden. In het museum staat een rood exemplaar. De tint was een van de vier beschikbare kleuren destijds. De fabrikant bood de korte coupé aan in de landenkleuren van Duitsland (wit), Groot-Brittannië (groen), Frankrijk (blauw) en Italië (rood). Er bestaat een zwarte, maar die is speciaal voor Audi’s toenmalige technische baas Ferdinand Piech vervaardigd.

De tentoonstelling ‘Dynamic Sculpture – the Tradition of Sportiness and Elegance at Audi’ duurt nog tot en met 18 september 2016 en maakt deel uit van de overzichtsexpositie van Audi’s historie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.