Autovisie
Autovisie Nieuws 23 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Bentley Mulsanne groeit: nu ook Extended Wheelbase

Bentley stelt in Genève een derde variant van de Mulsanne voor, de Extended Wheelbase. Voor als de Mulsanne met zijn 5,58 meter nog niet lang genoeg was.

Mulsanne Extended Wheelbase

De Mulsanne Extended Wheelbase krijgt namelijk 250 millimeter extra beenruimte ten opzichte van de standaard Mulsanne. Die ruimte zit hem volledig in de wielbasis, die nu 3,52 meter meet. De totale lengte van de Mulsanne Extended Wheelbase blijft met 5,83 meter nog altijd onder de 6,09 meter van de Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase.

Languit liggen

Om volop te profiteren van de extra centimeters plaatst Bentley nu ook stoelen die kunnen kantelen achterin. Ook is er een elektrisch verstelbare voetensteun, zoals in First Class in een vliegtuig. De achterpassagiers krijgen daarnaast in de Mulsanne Extended Wheelbase ook een eigen schuif-/kanteldak en elektrisch bedienbare gordijnen voor wat extra privacy.

Update

Naast de komst van de Extended Wheelbase heeft Bentley de Mulsanne een update gegeven. De grootste wijzigingen zitten hem in de neus, die een complete opfrisbeurt heeft gehad. Hij lijkt nu meer in lijn met de Bentayga. Hij verliest daarmee iets van zijn klassieke uitstraling, maar aan de andere kant ging de Mulsanne ook alweer zeven jaar mee. De auto krijgt meteen ook de laatste technieken op het gebied van infotainment en actieve veiligheid mee. Dan moet je denken aan een 2.200 watt sterke audio-installatie, dodehoekdetectie tot 250 km/h en zelf ontwikkelde Android tablets voor de achterpassagiers.

De onthulling vindt plaats op 1 maart op de Autosalon van Genève, maar hier is alvast een enorme galerij van de nieuwe Mulsanne.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.