Autovisie
Autovisie Nieuws 1 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Bentley Bentayga diesel bijna klaar

Van de vroege viercilinders van Bentley tot de moderne acht- en twaalfcilinders, ze hadden allemaal één ding gemeen: ze liepen op benzine. Daar komt verandering in, want de Bentley Bentayga wordt binnenkort ook leverbaar met een achtcilinder dieselmotor.

Bentley Bentayga Autovisie 007

4,0 liter V8

Bentley is op dit moment druk aan het testen met de Bentayga met dieselmotor. Hij krijgt de 4,0 liter V8 die we kennen uit de Audi SQ7, compleet met de elektrische compressor. Reken bij de Bentley echter wel op meer dan 435 pk en 900 Nm, aangezien de auto beduidend hoger wordt gepositioneerd. De eerste diesel-Bentley wordt waarschijnlijk nog dit jaar onthuld. Begin 2017 zal hij vervolgens op de markt komen.

BEKIJK OOK: VIDEO BENTLEY BENTAYGA REVIEW

48 Volt

Je kunt de Bentley Bentayga nu ook al optioneel uitrusten met een 48 Voltsysteem. Het wordt nu gebruikt voor de actieve rolstabilisatoren, maar zal in de toekomst ook gebruikt gaan worden voor de elektrische compressor. Die zorgt er vervolgens – net als in de SQ7 voor – dat het turbogat geminimaliseerd wordt. Dat komt hem vooral in de sprint ten goede. Zo sprint de Audi in 4,8 tellen naar 100 km/u. Ter vergelijk: de Bentley Bentayga met zijn W12 doet de sprint in 4,1 seconden. Die auto haalt ook een topsnelheid van 300 km/u, maar voor de diesel wordt hij waarschijnlijk begrensd op 250 km/u.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.