Autovisie
Autovisie Nieuws 8 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Basis Porsche Taycan gaat minder dan de helft van topmodel Turbo S kosten

Bij de lancering van de Porsche Taycan werden ook direct de prijzen van de vanaf januari verkrijgbare versies Turbo en Turbo S bekendgemaakt. Maar over de andere versies die komen, werd nog niet gesproken. Toch, ze komen al snel.

Porsche Taycan

De orderboeken voor de Taycan Turbo en Taycan Turbo S zijn geopend. Halverwege oktober komt daar de eerste nieuwe versie bij. Het gaat om de Taycan 4S. Daar blijft het niet bij. Porsche komt nog met een Taycan, zonder verdere toevoeging. Op dat basisniveau is het echter lang wachten. Porsche introduceert hem vermoedelijk in de zomer van 2020, waarna in de herfst van 2020 de bestelformulieren ingevuld kunnen worden. De kopers dienen tot januari 2021, dus een jaar na de marktintroductie van de Taycan Turbo en Turbo S, te wachten.

85 mille

Volgens een Belgische dealer gaat de basisversie minder dan de helft van de Turbo S kosten. Als richtprijs noemt de vertegenwoordiger van het sportwagenmerk € 85.000,-. Aangezien de prijzen van de Taycan op hetzelfde niveau in Nederland als in België liggen, betekent de genoemde richtprijs dat ook het instapbedrag van de Taycan in Nederland op zo’n 85 mille komt te liggen. De Taycan 4S zou in België ongeveer € 110.000,- moeten gaan kosten. Porsche Taycan

Cross Turismo

In 2021 zal het leveringsprogramma van de Taycan bestaan uit de niveaus Taycan, Taycan 4S Taycan Turbo en Taycan Turbo S. Het kwartet zal als vierdeurs sportsedan verschijnen. Maar bij een enkele carrosserievariant blijft het niet. Porsche brengt in 2021 de Taycan ook als Cross Turismo. De bodystijl is reeds voorgesteld als studiemodel. Kort na de presentatie ervan liet Porsche weten de Cross Turismo als tweede elektrische auto te brengen. De opgehoogde stationwagon/hatchback krijgt hetzelfde leveringsprogramma als de sportsedan, zoals het er nu naar uitziet. Wanneer de sportwagenbouwer de Cross Turismo voor het eerst in zijn definitieve jasje laat zien, is nog niet bekend.

Alle details:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.