Autovisie
Autovisie Nieuws 24 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Autocarrier in brand, 1500 auto’s vernietigd

In de Zuid-Koreaanse haven Incheon is een autocarrier in brand gevlogen. Het schip – de 200 meter lange Auto Banner – had 2440 tweedehands auto’s aan boord, waarvan er zo’n 1500 zijn vernietigd.

AX083_26A6_9

De brand ontstond op maandag, waarschijnlijk door een oververhitte motor in een van de auto’s op dek 11. Pas vanmorgen maakte de brandweer bekend dat het vuur is gedoofd. Het heeft honderden brandweermannen, tientallen brandweerwagens, sleepboten, reddingsschepen en helikopters zevenenzestig uur (!) gekost om de brand onder controle te krijgen.

Gaten in de romp

Het blussen werd bemoeilijkt doordat een autocarrier min of meer een enorme stalen doos bovenop een scheepsromp is. De brandweer kon niet naar binnen, want de hitte was te intens, dus moesten er gaten in de romp worden gesneden om te kunnen blussen.

Auto’s voor Libië

De 2440 tweedehands auto’s aan boord waren bestemd voor Libië. De Auto Banner is gebouwd in 1988. Het schip is 199,53 meter lang, 32,26 meter breed en heeft een capaciteit van 6000 CEU (Car Equivalent Units). De achtentwintig bemanningsleden van de Auto Banner wisten aan de brand te ontsnappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.