Autovisie
Autovisie Nieuws 4 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Autonome Peugeot 3008 dit jaar de weg op

PSA begint dit najaar met de eerste praktijktesten met autonoom rijdende auto’s. In Singapore gaat een vloot zelfrijdende Peugeot 3008’s de weg op om alle systemen uitgebreid uit te proberen.

Peugeot 3008 - Autovisie.nl

NuTonomy

Duizenden volledig autonoom rijdende auto’s in verschillende steden over de hele wereld, dat is het doel dat PSA zich gesteld heeft. Het bedrijf is daarom een samenwerking aangegaan met NuTonomy, een technologiebedrijf dat zich bezighoudt met autonoom rijden. Sinds begin vorig jaar werkt dat bedrijf aan software voor autonoom rijdende auto’s en vorig jaar is het in Singapore begonnen met een vloot aan zelfrijdende auto’s. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan een taxidienst met autonome auto’s.

BEKIJK OOK: VIDEO: REVIEW PEUGEOT 3008

Peugeot 3008

Aan de vloot van NuTonomy wordt nu de Peugeot 3008 toegevoegd. De auto wordt uitgerust met andere software, computers en ook met een enorm aantal sensoren. In september moeten de eerste exemplaren zelfstandig rond gaan rijden in Singapore. Nee, niet op de openbare weg, maar wel op een grote testlocatie die er door de Singapore Land Transport Authority is opgezet. Zo test het land alle mogelijke mobiliteitsoplossingen, waaronder dus autonoom rijden. Voorlopig hoef je de techniek niet in de showroom te verwachten. PSA werkt weliswaar zelf ook aan meer autonome technieken, maar net als bij de andere autofabrikanten zullen deze geleidelijk in de modellen worden gestopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.