Autovisie
Autovisie Nieuws 7 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Autofouten op het witte doek – deel 1

Ruiten die sneuvelen en plotseling weer heel zijn, deuken die op miraculeuze wijze verdwijnen en auto’s die compleet vervangen worden door een ander exemplaar. Hollywood is niet altijd even nauwkeurig. Daarom deze nieuwe wekelijkse rubriek: autofouten op het witte doek.

Dit is geen BMW M3... Foto: Mission Impossible
Dit is geen BMW M3… 

Springen? Niks, remmen!

“It’s got a cop motor, a 440-cubic inch plant. It’s got cop tires, cop suspension, cop shocks.” De Bluesmobile is een van de meest herkenbare auto’s in de filmgeschiedenis en een van de meest memorabele momenten is als hij over een brug heen springt. Met rokende wielen trekt de Dodge Monaco op richting de brug. In een fractie van een seconde zien we echter de voorwielen volledig blokkeren en staan er remsporen op het wegdek.

De 3 Serie die M3 wilde zijn

Voor ruim twee minuten heeft de BMW M3 een bijrol in de laatste Mission Impossible-film. De achtervolging, waarin Tom Cruise zijn eigen stunts deed, gaat dwars door kleine straatjes van Casablanca. Maar waar de M3 het merendeel van de klappen opvangt, start de achtervolging echter met een normale 3 Serie die is aangekleed als M3. Let maar op de spiegels en wielkasten.

Bonus: de eerste auto ter wereld

De film Braveheart speelt zich een kleine 700 jaar geleden af. Toch is er in de film een auto te zien.  Tijdens de scène dat er een grote aanval wordt uitgevoerd, staat er aan de linkerkant van het scherm een auto in beeld. Je moet er goed voor kijken, maar hij staat er echt. Op 1:24 is hij in onderstaande video goed te zien.

Heb jij autofouten gezien in een film? Deel hem met ons in de comments!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.