Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 7 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Autofolder: Mitsubishi Lancer F

Hoe ben ik er begin jaren tachtig bij gekomen om folders te gaan verzamelen? Was het omdat mijn oom een garagebedrijf had en altijd brochures op kantoor had liggen? Ik weet het echt niet. Wat ik wel weet is dat het virus nooit meer is weggegaan.

Bij mijn ouderlijk huis om de hoek zat een officiële Mitsubishi-dealer. Het was een klein bedrijf met een showroom voor maximaal drie auto’s en een relatief grote werkplaats. Toen ik eenmaal folders verzamelde, wandelde ik er geregeld naartoe. Ik kon of via de werkplaats of via het tankstation naar de showroom. Ik hoefde nooit lang te wachten, want voordat ik het wist stond de eigenaar in zijn blauwe overall voor mijn neus.

Ik was niet zo brutaal dat ik van alle Mitsubishi-folders een exemplaar vroeg, maar aangezien ik ze wel allemaal wilde hebben, bracht ik geregeld een bezoek aan het bedrijf. En elke keer moest ik iets nieuws verzinnen om weer een brochure te kunnen bemachtigen. Ik heb lange tijd volgehouden dat mijn ouders op zoek waren naar een andere auto. Ik moest dan zogenaamd even de folder voor hen ophalen.

“Ik heb lange tijd volgehouden dat mijn ouders op zoek waren naar een andere auto”

 

En zo stond ik een keer in het showroompje tegenover de eigenaar te vragen naar een folder van een auto, ondertussen zoekend naar weer een nieuwe uitgave. “Mijn vader zoekt een andere auto”, zei ik. “En heeft je vader een specifiek model voor ogen?”, vroeg de beste man. “Ik wierp snel een blik op het folderrek, maar kon de naam op de folder die ik nog niet had niet lezen. Ik zei: “Ik weet de naam niet, maar op de cover staat een bruine auto.” De Mitsubishi-man draaide zich om, keek naar het rek en pakte de brochure van de Lancer F. “Ja”, zei ik overtuigend. “Dat is hem.”

En zo verliet ik de showroom weer met een nieuwe Mitsubishi-brochure. Ik weet alleen niet wat ik de keer daarna heb gedaan om voor de zoveelste keer een folder los te praten. Waarschijnlijk heb ik gekeken of de eigenaar afwezig was, om via de monteur een volgende brochure te pakken te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.