Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Autofolder: Lancia H.P.Executive 2000 I.E.

Als klein mannetje neem je soms beslissingen die op dat moment heel onschuldig zijn, maar waarvan je later spijt krijgt. Heel erg veel spijt zelfs. Elke keer als ik nu de brochure van de Lancia H.P.Executive 2000 I.E. pak of zie, word ik weer geconfronteerd met die ene domme actie die de brochure van de Italiaanse ‘shooting brake’ verwoestte.

IMG_4812

Vraag me niet hoe oud ik was, maar ik moet zo’n tien jaar oud geweest zijn. Bij mijn ouders waren kennissen met hun twee kinderen op bezoek. We hadden het idee opgevat om een kijkdoos te maken en in de folder van de Lancia H.P.Executive 2000 I.E. stonden kleine foto’s, die je als je die achter elkaar zou plakken het effect van een videootje zouden geven. Tenminste, dat dachten we.

IMG_4824Schaar

De schaar ging in de folder. Ja, ik weet het. Shame on me. We knipten de fotootjes uit de brochure en begonnen te knutselen. Het was een zeer geslaagd project, al zat ik toen wel met een kapot geknipte brochure.

LEES OOK: DE VERZAMELAAR: AUTOFOLDER DAUER 962 LE MANS

Beroerd

Toen de visite was vertrokken, voelde ik me best beroerd. Want, ik had maar één Lancia HPE-folder en die was nu niet meer compleet. Bij de dealer kon ik geen nieuw exemplaar meer halen, want die man gaf zelden folders weg én als ik er een had gekregen, wist hij altijd precies welke hij meegaf. Bij een volgende gelegenheid zei hij dan dat ik die al had.

Ik dacht toen dat het nooit meer goed zou komen

IMG_4820Nooit

Jarenlang had ik dus een Lancia H.P.Executive 2000 I.E.-brochure met twee ontbreken pagina’s. Ik dacht toen dat het nooit meer goed zou komen.

IMG_4814Verknipt

Natuurlijk zat de folder later tussen een collectie folders die ik van iemand kreeg. En later bemachtigde ik er weer een. En weer later nog een. Ik heb er misschien wel 15 zien komen. Blij toe. De verknipte folder heb ik uiteraard niet meer. Waar hij is, weet ik eerlijk gezegd niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.