Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Autofabrikant NIO sluit zich bij RAI Vereniging aan

De RAI Vereniging, en dan de sectie Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens, kent een nieuw lid. Het is de nieuwe autofabrikant NIO, die zich heeft aangesloten bij de club. Zo wil NIO mede invloed uitoefenen op onder andere de overheid over onderwerpen als mobiliteit, duurzaamheid en elektrisch rijden.

“We juichen de de komst en het lidmaatschap van NIO toe”, zo geeft de RAI Vereniging aan. “NIO staat model voor een nieuwe generatie ontwikkelaars van innovatieve personenauto’s die met een geheel eigen visie en service hun producten in de markt zetten, gemotiveerd om de ontwikkeling van zero emissie mobiliteit verder te versnellen. Met de introductie van NIO op de Nederlandse markt neemt het aanbod en daarmee de keus van zero emissie auto’s voor de consument toe. De transitie naar duurzame mobiliteit krijgt zo steeds meer vorm en dat is hoopgevend. RAI Vereniging kijkt uit naar de samenwerking met NIO om samen met de andere autoleden vorm te geven aan de verduurzaming van mobiliteit”, aldus de vereniging, die vertegenwoordigers van bijna alle op de Nederlandse markt verkrijgbare automerken kent. Nio ES7

NIO is een nieuwe speler binnen de RAI Vereniging en zelfs binnen de mondiale autowereld. Het bedrijf werd enkele jaren geleden opgericht en bouwt sinds 2018 auto’s voor de Chinese markt. Inmiddels zijn de elektromodellen ook in Noorwegen leverbaar. Levering in Nederland volgt spoedig. NIO zal ook actief worden op de markten als Denemarken, Duitsland en Zweden.

Baas

De onderneming kiest ervoor om zich niet alleen op elektrische auto’s zelf te richten. Onder de noemer ‘Battery as a Service’-dienstverlening (BaaS) kunnen klanten binnen enkele minuten een lege accu van hun auto omwisselen voor een volgeladen exemplaar. NIO plant dergelijke swapstations ook in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.