Autovisie
Autovisie Nieuws 17 okt 2019

Autobahn-limiet van de baan

Er komt geen maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de Duitse Autobahn. Een voorstel daartoe van de partij ‘Die Grünen’ werd donderdag met overweldigende meerderheid weggestemd.

Het is de zoveelste keer dat een plan over het instellen van een maximum snelheid op de Duitse Autobahn van tafel werd geveegd. Die Grünen gebruikten ditmaal als argument dat een algehele snelheidsbeperking beter is voor het milieu, omdat er bij hoge snelheden meer CO2 wordt uitgestoten. Precies 498 parlementsleden zien dat niet als gegronde reden om een maximum snelheid op de Autobahn in te stellen en stemden tegen het voorstel, terwijl 126 parlementariërs vóór stemden.
Op een deel van de Duitse snelwegen mogen automobilisten zo hard als ze willen. Die Grünen wilden daar paal en perk aan stellen en een autobahn-limiet doorvoeren, vanwege het milieu en de verkeersveiligheid en per 1 januari een maximum van 130 km/h invoeren. In Duitsland wordt al jaren gediscussieerd over de Autobahn-limiet op de snelweg.autobahn 305

Reageer op artikel:
Autobahn-limiet van de baan
Sluiten