Autovisie
Autovisie Nieuws 29 aug 2018

Aurus Senat is civiele versie van Russische staatslimo

De limousine van de Russische president Poetin is nu ook voor het gewone volk beschikbaar. Op de Moscow International Auto Show heeft het nieuwe luxemerk Aurus de Senat geïntroduceerd. Hij komt begin 2019 op de markt.

Aurus Senat

We zagen de presidentiële limousine voor het eerst tijdens de inauguratie van Poetin in mei. De machine is ontwikkeld als Project Kortezh door het NAMI State Research Center en de autofabrikant Sollers. Hij staat aan de wieg van het nieuwe merk Aurus, dat na de Senat met de Arsenal (een MPV) en de Komendant (een SUV) komt.

Ontwikkeld door Porsche

De standaard Senat is 5,6 meter lang. Daarboven staat een Senat Limousine, die nog weer een meter langer is. Allebei hebben ze een 598 pk sterke 4,4 liter V8 en een elektromotor (40 pk). De aandrijfkrachten gaan via een negentrapsautomaat naar alle vier wielen. In de nabije toekomst komt er ook nog een 6,6 liter V12 met meer dan 800 pk. Porsche is betrokken bij de ontwikkeling van beide aandrijflijnen.

Alleen in Rusland

In 2019 en 2020 worden maximaal honderdvijftig exemplaren van de Senat gebouwd. Daarna is het plan om tussen de vijfduizend en tienduizend auto’s per jaar te bouwen, afhankelijk van de vraag. In eerste instantie is de Rolls-Royce- en Bentley-concurrent alleen in Rusland beschikbaar, maar Aurus kijkt al met een schuin oog naar China en het Midden-Oosten.

Reageer op artikel:
Aurus Senat is civiele versie van Russische staatslimo
Sluiten