Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 29 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Aurus Senat is civiele versie van Russische staatslimo

De limousine van de Russische president Poetin is nu ook voor het gewone volk beschikbaar. Op de Moscow International Auto Show heeft het nieuwe luxemerk Aurus de Senat geïntroduceerd. Hij komt begin 2019 op de markt.

aurus_9_0076000008db059f

We zagen de presidentiële limousine voor het eerst tijdens de inauguratie van Poetin in mei. De machine is ontwikkeld als Project Kortezh door het NAMI State Research Center en de autofabrikant Sollers. Hij staat aan de wieg van het nieuwe merk Aurus, dat na de Senat met de Arsenal (een MPV) en de Komendant (een SUV) komt.

Ontwikkeld door Porsche

De standaard Senat is 5,6 meter lang. Daarboven staat een Senat Limousine, die nog weer een meter langer is. Allebei hebben ze een 598 pk sterke 4,4 liter V8 en een elektromotor (40 pk). De aandrijfkrachten gaan via een negentrapsautomaat naar alle vier wielen. In de nabije toekomst komt er ook nog een 6,6 liter V12 met meer dan 800 pk. Porsche is betrokken bij de ontwikkeling van beide aandrijflijnen.

Alleen in Rusland

In 2019 en 2020 worden maximaal honderdvijftig exemplaren van de Senat gebouwd. Daarna is het plan om tussen de vijfduizend en tienduizend auto’s per jaar te bouwen, afhankelijk van de vraag. In eerste instantie is de Rolls-Royce- en Bentley-concurrent alleen in Rusland beschikbaar, maar Aurus kijkt al met een schuin oog naar China en het Midden-Oosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.