Autovisie
Autovisie Nieuws 10 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi wil aantal RS-modellen verdubbelen

Er moeten meer Audi RS’en komen als het aan Stephan Winkelmann, de topman van Audi’s sportafdeling, ligt. De komende achttien maanden moeten er zeven nieuwe modellen bij komen, meldt het Britse Autocar.

Concurrentie

De cijfers van RS blijven flink achter bij die van de concurrentie. Audi hoopt dit jaar de grens van 20.000 stuks te halen, terwijl BMW vorig jaar 35.000 M’s verkocht en Mercedes-AMG al in 2012 meer dan 20.000 stuks afleverde. Bekijk je het bredere aanbod van M-modellen, dus inclusief de M140i en dergelijke modellen, dan kwam BMW vorig jaar op 63.000 exemplaren en lijkt Mercedes-AMG door de verschillende 43-modellen, zoals de E 43 en GLC 43, dit jaar op meer dan 80.000 eenheden uit te komen. Audi heeft dus wat in te halen.

Zeven naar vijftien

Op dit moment kun je bij Audi RS terecht voor een RS3 Sedan, RS Q3, RS6, RS7, TT RS, TT RS Roadster, R8 Coupé en R8 Spyder. Begin 2018 moeten het er zeven meer zijn. Nu zitten daar een aantal modellen bij die er voorheen wel waren, zoals een RS3 Sportback, RS4, RS5 en RS5 Cabriolet, maar dan blijven er nog altijd drie modellen over. De kans is daarom groot dat RS met een concurrent voor de BMW X3 M en de toekomstige Mercedes-AMG GLC 63 komt met een RS Q5. Ook over een RS1 wordt gesproken. Audi’s submerk komt mogelijk ook met een zelfstandig model in de vorm van de ‘R5’, een zelfstandig Audi Sport-model in de geest van de oer-Quattro. Winkelmann wil echter niet het pad van Mercedes-AMG gaan volgen, door veel meer modellen als AMG te labelen. Wat hij precies wel wil gaan doen, houdt hij nog even voor zichzelf. “We hebben veel plannen, maar die onthullen we voorlopig nog niet”, aldus Winkelmann.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.