Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 10 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi viert 323 GT-zeges met speciale R8 V10 plus

De Audi R8 V10 plus “selection 24h” is als speciale uitvoering van de R8 in het leven geroepen om een opvallend aantal overwinningen van het Duitse merk te vieren.

Al sinds 2009 is het Duitse merk actief in de GT-racerij met de R8 LMS. Tussen toen en nu werden er maar liefst 323 overwinningen met deze GT3-machine behaald, waaronder tijdens de 24 Uur van de Nürburgring vorig jaar.

24

Om dat te vieren, komt Audi met een speciale uitvoering van de huidige R8 V10 plus: de “selection 24h.” Dat getal verwijst natuurlijk naar de duur van de race op het circuit in de Eifel, al is de oplage van deze auto ook beperkt tot dit aantal.

Details

De “selection 24h” is gespoten in Suzuka gray, met accenten in Mythos black en Misano red. Daarnaast zijn onder meer de voorspoiler, spiegelkappen, achterspoiler en diffusor uitgevoerd in koolstofvezel. Ook vanbinnen zijn er bijzondere details, waaronder een genummerde plaquette.

De prijs voor deze speciale R8 in Nederland is nog niet bekend. In Duitsland kost een exemplaar 229.000 euro – een reguliere R8 V10 plus kost daar minimaal 190.000 euro. Daarmee is deze uitvoering wel aan de dure kant: iets meer dan de helft van de meerprijs komt overeen met de kosten voor de reeds aanwezige opties uit de prijslijst. Je betaalt dus wel flink om een van de 24 exemplaren in handen te kunnen krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.