Autovisie
Autovisie Nieuws 10 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Zweedse designer ontwerpt retro Porsche 911

Een chromen voor- en achterbumper, chromen strips en natuurlijk een set Fuchswielen. Zweedse designer Bo Zolland tovert een nieuwe Porsche 911 om tot een klassieker.

Bodykit

Zolland maakte eerder al een kit voor de Porsche 911 (996 en 997), waarin hij designelementen van de eerste modeljaren van de Porsche 911 stopte. Zo kreeg hij onder meer de luchtroosters in de neus en ook de ducktail achterspoiler. Met de kit voor de laatste 911, de 991, gaat Zolland nog een stuk verder terug in de tijd. Zo heeft de auto nu onder meer de chromen strip over de neus zoals de Porsche 356 die ook had.

Chroom

De vo0r- en achterbumper steken verder uit en hebben nu een smal chromen randje. In de roosters in de voorbumper zijn ook chromen strips geplaatst en zit aan weerszijden een richtingaanwijzer die zo uit de jaren 50 lijkt te komen. Ook ontwierp hij nieuwe stalen wielen met een centrale moer.

LEES OOK: HEBBEN, HEBBEN, HEBBEN! LEGO TECHNIC PORSCHE 911 GT3 RS

Tekeningen

Voorlopig blijft het nog even bij de tekeningen van Zolland Design. Op een later moment verwachten we wel dat de kit leverbaar wordt, zoals eerder ook gebeurde met de set voor de 996 en 997.

De eerdere kit voor de Porsche 911 (997):

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.