Autovisie
Autovisie Nieuws 12 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Audi heeft eindelijk benzinemotor voor A6 Limousine en A6 Avant

Audi kan in Nederland naar eigen zeggen eindelijk gasgeven met de nieuwe Audi A6, want de fabrikant heeft voor het eerst een benzinemotor voor de productlijn vrijgegeven. Het gaat om een 2.0 TFSI-motor met turbo.

Volgens de importeur kiest traditioneel bijna tweederde van alle Nederlandse A6-klanten voor een uitvoering met benzinemotor. De A6 was tot op heden alleen met dieselmotoren leverbaar. Aan de basis stond de 40 TDI met 2.0-viercilinder en 204 pk, een 45 TDI met 3.0 V6 en 231 pk en een 50 TDI met 3.0 V6 met 286 pk. Daar komt nu dus de eerste benzinemotor bij.

S Tronic

De Duitse autobouwer kiest voor de bekende viercilinder met directe inspuiting en een turbo. Het blok meet 1984 cc en komt tot een vermogen van 245 pk. Daarmee is de sedan in staat om de sprint van stilstand naar 100 km/h in exact 7,0 seconden af te ronden. De topsnelheid bedraagt 250 km/h. aan het blok koppelt Audi standaard een zeventraps automaat met dubbele koppeling, die de aandrijfkrachten richting de voorste of (optioneel) alle wielen dirigeert.

MMI Navigatie

Audi levert de motorisering in combinaties met drie uitrustingsniveaus, te weten Basis, Design en Sport. Tot de standaarduitrusting behoren zaken als LED-koplampen en -achterlichten, 18 inch lichtmetalen velgen, MMI navigatie, het bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay, volautomatische airconditioning, diefstalalarm en veiligheidssystemen als lane departure warning. Binnen de uitrustingsniveaus kan er ook gekozen worden voor de Pro Line-pakketten.

Vanafprijs

De levering van de A6 45 TFSI start begin volgend jaar. De prijs is voor de A6 limousine vastgesteld op minimaal € 65.860,-.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.